Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російські військові відпустили з Криму кораблі "Прилуки" та "Фастів"

П'ятниця, 11 квітня 2014, 15:13

Ракетний катер "Прилуки" і танкер "Фастів" розблоковані та вийшли з Севастополя.

Про це повідомляє Міністерства оборони.

Крім того, 10 квітня з Криму до Очакова та Одеси прибули чергові групи військовослужбовців Військово-Морських Сил Збройних Сил України та членів їх сімей.

Автоколона з трьох десятків автомобілів, у яких знаходилося близько 80 військовослужбовців та членів їх сімей, вийшла з Севастополя у четвер та ввечері того ж дня прибула до Одеси.

Одночасно до Очакова були передислоковані близько сотні військових моряків та членів їх сімей з Південної та Севастопольської військово-морських баз. Вони прибули з Криму у складі колони з двох автобусів та близько 20 легковиків.

Крім того, у Міноборони розповіли, що півострів залищають останні військовослужбовці тактичної групи "Крим" Повітряних Сил Збройних Сил України, які залишилися вірними присязі.

Вони представляють військові частини, дислоковані у Севастополі, Євпаторії та Феодосії. Автомобільну колонну з більш ніж двох десятків машин, що рухається у напрямку Армянська, очолює командир тактичної групи "Крим" генерал-майор Олег Струцинський.

За його словами, загалом півострів залишили близько 400 його підлеглих, у тому числі 180 офіцерів. Днем раніше, у четвер, з Севастополя потягом "Севастополь-Київ" виїхали 98 військовослужбовців тактичної групи "Крим".

Для вирішення питань виводу військової техніки з Криму, яку передає російська сторона, там залишаються ще 10 офіцерів цієї тактичної групи.

Як повідомлялося, російські військові почали піднімати свої затоплені кораблі на озері Донузлав, що дасть змогу вивести звідти українські кораблі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування