Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін заявив США, що "недобре читати чужі листи"

П'ятниця, 11 квітня 2014, 18:04

Президент РФ Володимир Путін на засіданні Ради безпеки назвав дивною реакцію Вашингтона на його лист, адресований європейським лідерам щодо ситуації в Україні.

Про це повідомив глава МЗС РФ Сергій Лавров у п'ятницю, повідомляє "Інтерфакс".

"Офіційний представник держдепартаменту оголосив, що Росія не повинна політизувати газові справи з Україною, повинна дотримуватися ринкового ціноутворення", - сказав Лавров, зазначивши, що вони назвали це "газовим шантажем".

"Дещо дивно. Дивно, в усякому разі, тому що недобре читати чужі листи. Чи не їм писалося, а споживачам газу в Європі. Всі звикли до того, що наші американські друзі підслуховують, а підглядати зовсім не гарно", - заявив Путін.

У той же час він відзначив, що якщо говорити серйозно, то формула ціни на газ зафіксована в офіційних контрактах між російським "Газпромом" і "Нафтогазом України" ще в 2009 році.

Президент РФ зазначив, що у влади на Україні, в міністерстві енергетики цієї країни знаходяться ті ж люди, які працювали ще в 2009 році, коли був підписаний газовий контракт між "Газпромом" і "Нафтогазом України".

"Тоді вони були на тих же посадах і приймали участь у підписанні цих контрактів. Відтоді ніяких змін у формулі ціни не було", - заявив Путін.

Він повідомив, що Україні дійсно надавалися знижки з різних причин.

"Як відомо, в грудні 2013 надали і кредит в $3 млрд, знизили ще раз ціну на газ при домовленості про те, що будуть погашені всі заборгованості та будуть справно виплачуватися поточні платежі", - пояснив Путін.

Він заявив, що ні того, ні іншого українська сторона не зробила.

Раніше Путін направив листом свої пропозиції лідерам європейських країн, які закуповують у Росії газ, у зв'язку з "критичною ситуацією навколо України".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування