Вторгнення військ РФ на сході країни відбулося - джерела

Субота, 12 квітня 2014, 18:42

У Слов'янську та Червоному Лімані (Донецька обл.) діють не сепаратисти, а військові розвідувально-диверсійні підрозділи.

Про це на своїй сторінці у Facebook заявив колишній перший заступник начальника Генштабу ЗСУ, адмірал Ігор Кабаненко.

"Вторгнення військ РФ на Сході відбулося. У Слов'янську та Червоному Лімані   діють не сепаратисти, а військові розвідувально-диверсійні підрозділи. Почерк чіткий. Вони "допомагають" сепаратистам в розхитуванні ситуації. Чи потрібно задавати риторичне запитання - а чи буде це продовжуватися та поширюватися?", - зазначив він.

У свою чергу організатор спільноти "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук заявив:  нинішні екстремістські акції у південно-східних регіонах України ініціюються і управляються мережею координаторів Головного розвідуправління Генштабу Збройних сил РФ.

"Ідентифіковано співробітники російського ГРУ, які здійснювали сценарій захоплення органів влади та блокування українських військових частин у Криму у березні 2014 року. Раніше групи цих співробітників ГРУ були вивезені з Криму в Ростов-на-Дону", - зазначив він.

Також Тимчук зазначає: метою нинішніх акцій є захоплення якомога більшої кількості будівель місцевих органів влади і силових структур до 17 квітня, тобто до зустрічі в Женеві представників України, ЄС, США та Росії з врегулювання кризи в Україні.

"За планом російського боку, це дасть можливість Росії заявляти про відсутність контролю за ситуацією в Україні з боку української влади а також про її нелегітимність в очах значної частини населення", - додав він.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування