Лавров не визнав "зелених чоловічків" на Сході України своїми

Субота, 12 квітня 2014, 19:39

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров відкинув звинувачення української сторони в ускладненні ситуації на південному сході України.

Про це він сказав в ході телефонної розмови з виконуючим обов'язки міністра закордонних справ Андрієм Дещицею, повідомляє сайт МЗС РФ.

"У ході бесіди Дещиця намагався покласти відповідальність за ускладнення ситуації на Півдні і Південному Сході України на Росію. Він стверджував, що в цих регіонах діють якісь російські агенти і нібито декілька з них вже заарештовано", - повідомили у відомстві.

У відповідь Лавров зазначив, що жодних підстав для подібних тверджень немає.

Він нагадав, що "схожі претензії на адресу Росії звучать і з Вашингтона, але нам так і не було представлено конкретних фактів".

Глава російського МЗС підкреслив відповідальність нинішньої влади в Києві за недопущення будь-яких силових дій на Півдні і Південному Сході України.

"Дещиці було вказано на неприйнятність погроз, які постійно звучать з Києва, розпочати штурм будівель, зайнятих протестуючими в Донецьку і Луганську", - повідомили у відомстві.

Лавров закликав українську сторону діяти виключно мирним шляхом, через діалог, "з повним урахуванням законних вимог Півдня і Південного Сходу України, включаючи пряме залучення представників цих регіонів у процес конституційної реформи".

У відповідь на питання в.о. глави МЗС України щодо перспективи проведення чотиристоронньої зустрічі Росія-США-ЄС-Україна російський міністр зазначив, що підготовка цього заходу як у змістовній частині, так і формат і терміни "продовжує обговорюватися між Москвою і Вашингтоном".

Як відомо, в суботу у Донецькій області сепаратисти захопили низку райвідділів міліції. Як стверджують очевидці, загарбники були одягнені в комуфляж, озброєні і діяли чітко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування