Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія назвала ультиматум Турчинова "злочинним"

Неділя, 13 квітня 2014, 21:14

Міністерство закордонних справ Росії заявляє про вкрай небезпечний характер ситуації, як сказано в повідомленні, "на південному сході України", а також пропонує терміновий її розгляд у Раді безпеки ООН та в ОБСЄ.

Про це йдеться в поширеній у неділю заяві.

Росія вважає, що "самопроголошена внаслідок державного перевороту київська влада взяла курс на силове придушення народних протестів".

На думку Москви, ці протести стали "реакцією на повне ігнорування законних інтересів жителів південно-східних регіонів, прямі загрози і насильство щодо всіх, хто незгодний із засиллям націонал-радикалів, шовіністичними, русофобськими, антисемітськими діями коаліції, яка запанувала в Києві за прямої підтримки США та Євросоюзу".

"Особливе обурення викликає злочинний наказ Турчинова використовувати армію для придушення протестів", – йдеться в заяві.

Як відомо, Міністерство закордонних справ України заявило, що має всі необхідні конкретні докази причетності спеціальних служб Росії до сепаратистського заколоту і захоплення державних установ на сході України.

Голова Верховної Ради, виконувач обов’язків президента України Олександр Турчинов повідомив, що Рада нацбезпеки та оборони розпочинає широкомасштабну антитерористичну операцію із залученням Збройних Сил України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування