Пшонка з Росії розповів про мораль та порушення законів

Неділя, 13 квітня 2014, 22:29

Повноправний розпорядник владою - народ України, що зазначено в Основному законі, а "незаконна влада Києва" про це забула.

Про це заявив екс-генпрокурор Віктор Пшонка в ході прес-конференції в Ростові-на-Дону за участю Віктора Януковича і Віталія Захарченка.

"У незаконної сьогоднішньої влади головне зараз - порушення законів, і ми бачимо ці прояви ... Повноправний розпорядник владою - народ України, що зазначено в Основному законі, а незаконна влада Києва про це забула. У них зараз тільки одне - жадібність до влади", - заявив Пшонка.

"Вони вже починають забувати, що захопили владу силовим способом", - додав він і нагадав: "З чого почалася розмова з нашою владою в листопаді на Майдані? З "коктейлів Молотова", закликів громити адміністрації органів влади, захоплення управлінь СБУ, МВС, прокуратури, братися за зброю і захоплювати владу".

"Сьогодні київська влада має пам'ятати, що не можна не помічати Конституцію, топтати її, а потім закликати до законності", - заявив екс-генпрокурор.

За словами Пшонки, "нинішня незаконна влада маніпулювала законами, мораллю, свідомістю громадян і продовжує це робити".

"Це - причини того, що країна сьогодні на межі громадянської війни", - заявив він.

Також він зазначив, що сьогоднішнє кровопролиття в Слов'янську відбулося у Вербну неділю - "велике церковне свято".

"А незаконна влада Києва починає в цей антитерористичну операцію, яка закінчується кровопролиттям. Де мораль, де висока моральність, хто відповість за все це? Зневажаються мораль, зневажаються закони", - додав Пшонка.

Також він заявив, що "необхідно відновити законність" і вирішувати ключові питання, зокрема про референдум, причому "мирним шляхом, а вони – незаконна київська влада - кидають бронетехніку, пускають вертольоти над селищами і містами, застосовують зброю".

"Якщо владою і далі будуть порушуватися закони України, Конституція - це не шлях до мирного сприйняття (ситуації)", - підсумував Пшонка.

Також він заявив, що попередня влада під керівництвом Януковича "самостійно ухвалювала рішення, а не реалізовувала чужі сценарії, як це відбувається сьогодні".

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News