Москва і Петербург очолюють рейтинг міжетнічної ворожнечі у Росії

Понеділок, 14 квітня 2014, 11:06

Москва, Петербург, Ставропольський край і Татарстан очолюють рейтинг міжетнічної напруженості в Росії.

Про це йдеться в першому рейтингу міжетнічної напруженості в регіонах РФ, підготовленому Центром вивчення національних конфліктів разом з "Клубом регіонів", пише видання "Коммерсант".

За даними авторів рейтингу, з вересня 2013 року по березень 2014 відбулося 570 "етнічно мотивованих дій", основними причинами яких стали "неконтрольована міграція, соціально-економічна депресія і відсутність виразної національної політики".

Автори доповіді пофарбували регіони в п'ять кольорів - від червоного, кольору найбільшої напруженості, до синього, яким позначені найспокійніші регіони.

У червоний в рейтингу пофарбовані Москва, Санкт -Петербург, Ставропілля і Татарстан. У цих регіонах були "неодноразові випадки масових насильницьких дій" на національному підгрунті.

Серед "синіх" регіонів (їх 31) є республіки зі складним національним складом - наприклад, Кабардино-Балкарія і Карачаєво-Черкесія. У цю групу входять також Чечня, Калмикія, Хакасія, Мордовія.

Дослідження ЦВНК і " Клубу регіонів" (інтернет -портал керівників регіонів РФ) проводилися з 1 вересня 2013 року по 20 березня 2014 за відкритими джерелами, а також шляхом опитування вчених, експертів в галузі національних відносин.

За підрахунками авторів рейтингу, за цей час в Росії відбулося 570 "етнічно мотивованих конфліктних дій".

Основними причинами етнічної напруженості автори рейтингу називають неконтрольовану міграцію; соціально-економічну депресію, яка наводить "до пошуку винних" та ксенофобії.

Також - відсутність виразної національної політики; непоінформованість населення про реальну ситуацію і відсутність культури міжнаціонального спілкування; протистояння еліт і кланів на тлі високого рівня корупції та масової бідності населення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News