Тимошенко не зовсім проти використання зброї проти терористів

Понеділок, 14 квітня 2014, 13:29

У фракції "Батьківщина" запевняють, що Тимошенко не проти використання зброї до агресорів, але потрібно спробувати домовитись.

Про це заявив в. о. лідера фракції Сергій Соболєв на брифінгу у Раді.

Відповідаючи на питання, яким чином ініціатива фракції щодо дозволу на використання зброї міліцією поєднується із заявою Тимошенко щодо не підтримання силового сценарію, і чи не пов'язано це з передвиборчою кампанією або завуальованою підтримкою дій Росії, Соболєв відповів:

"Вона чітко заявила про два сценарії розвитку подій: до тих, хто використовує зброю на теренах України, треба ставитись як до окупантів. У тому числі, як це передбачено у законі про міліцію та СБУ, тобто із застосуванням зброї".

"Але вона не виключає можливість ведення переговорів для того, щоб до останнього використовувати можливість не застосовувати зброї", - додав він.

Саме про це, за словами Соболєва, йшлося на спільному засіданні фракції та керівництва партії, під головуванням Тимошенко.

"Звичайно, там де переговори не мають ніякого сенсу, тому що приміщення вже захоплені, то стосовно таких осіб повинні бути застосовані всі заходи для їхнього роззброєння та арешту", - завив Соболєв.

Як відомо, раніше Тимошенко заявила, що є два виходи із кризи на Сході України: застосування зброї, на яке відповідальні керівники країни йти не можуть, і переговори на світовому рівні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування