Українські "Альфа-Банк" ПУМБ ось-ось згорнуть діяльність у Криму, як і інші

Понеділок, 14 квітня 2014, 14:08

"Альфа-Банк Україна" з 17 квітня цього року припиняє банківську діяльність на території Криму.

"Дане рішення ухвалено керівництвом у зв'язку з набуттям чинності низки законів Російської Федерації про функціонування фінансової системи на території Криму, що суперечить чинному законодавству України", - говориться у повідомленні банку.  

Альфа-Банк пояснює, що, "працюючи у правових рамках українського законодавства, не має юридичних підстав для свого подальшого функціонування й надання банківських послуг на території Республіки Крим".

До закриття банку всі відділення й банкомати Альфа-Банку будуть продовжувати працювати у стандартному режимі, а клієнти за бажання зможуть закрити свої рахунки й повернути депозитні кошти.

"Якщо до зазначеної дати клієнт не звернутися до банку з питання припинення обслуговування, то він зможе продовжити співпрацю з фінансовою установою на тих же умовах у будь-якому з відділень банку в іншому регіоні України", - йдеться у повідомленні.

"Банк підтверджує повне виконання своїх зобов'язань перед клієнтами відповідно до умов укладених договорів, і, у свою чергу, хотів би відзначити, що й ми очікуємо від наших клієнтів виконання своїх зобов'язань щодо банку", - зазначив головний керівний директор "Альфа-Банку Україна" Рушан Хвесюк. 

Крім того, Перший український міжнародний банк (ПУМБ) закривається у Криму 17 квітня. Українські банки повинні закритися протягом двох тижнів, повідомляє "Керч.fm".

У Керчі, наприклад, 14 квітня вишикувалися величезні черги в "Сбербанк России" та ПУМБ.

У Керчі в трьох банках можна відкрити рахунки у рублях.

Зараз у Криму з російських банків прямо (не через українські "дочки") працюють Російський національний комерційний банк (РНКБ), Генбанк і філія Крайінвестбанку (Краснодар).

"Джаст банк", 100% акцій якого належать бізнесмену й власнику кримськотатарського телеканалу ATR Ленуру Іслямову, подав заявку на роботу у Криму, про це є дані на сайті Банку Росії.

Центральний банк Росії наказав банкам, зареєстрованим у Криму й Севастополі, які хочуть продовжити діяльність на території нового федерального округу, до 17 квітня направити повідомлення в Банк Росії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News