Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У МЗС сумніваються, що референдум вгамує Росію

Понеділок, 14 квітня 2014, 16:27

У МЗС України підтримують ідею референдуму, але сумніваються, що Росію це влаштує як вихід із кризи.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Данило Лубківський на брифінгу у Києві.

"Якщо інструмент референдуму може дати результат, тоді ми його використовуємо. Ми хочемо знати думку наших людей, як Україна має жити", - сказав він, цитує "Інтерфакс-Україна".

Водночас, Лубківський вважає, що насправді Росія не хоче проведення референдуму в Україні, про який говорять останнім часом.

"Росію не цікавлять ніякі референдуми і стабілізація ситуації в Україні", - переконаний він.

"Не федералізація, а паралізація України – ось що сьогодні цікавить Кремль. Головна мета – довгострокова дестабілізація ситуації Україні", - наголосив Лубківський.

Тому, вважає він, Російська Федерація планує зірвати проведення позачергових президентських виборів в Україні 25 травня.

"Росія зацікавлена у зриві президентських виборів в Україні", - сказав він.

Представник МЗС також упевнений, що РФ побоюється чотиристоронніх переговорів щодо ситуації в Україні, запланованих на 17 квітня в Женеві.

"Росія побоюється переговорів у Женеві. У нас є підстави вважати, що натомість російські спецслужби будуть робити усе можливе, щоб зірвати ці переговори, які заплановані на 17 квітня", - сказав Лубківський.

Раніше в понеділок в.о. президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов не виключив можливості проведення всеукраїнського референдуму одночасно з проведенням президентських виборів, запланованих на 25 травня.

"Я впевнений, що переважна більшість українців на цьому референдумі, який може, коли парламент ухвалить відповідне рішення, відбутися разом з президентськими виборами, висловляться за неподільну, незалежну, демократичну унітарну Україну", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: