Ахметов: єдина наша зброя – це стіл переговорів

Понеділок, 14 квітня 2014, 18:02

Донецький олігарх Рінат Ахметов заявив, що "єдина зброя – це стіл переговорів.

Про це йдеться в його заяві щодо ситуації на Донбасі, оприлюдненій у понеділок.

"Криза посилюється, захоплюються адмінбудівлі, захоплюється зброя. І найстрашніше – гинуть люди, що є неприпустимим за жодних обставин. Я висловлюю глибоке співчуття рідним і близьким загиблих", - заявив бізнесмен.

Ахметов закликав "зробити все можливе, щоб не допустити нових жертв". 

На його думку, "тільки переговори, тільки мирний шлях виведуть нас із кризи".

"Сьогодні ми повинні зупинитися і подумати – як склеїти країну? Не розколоти, а склеїти? І який клей нам для цього потрібен? Це – точно не зброя, не пістолети, не автомати. Зброєю нічого не вирішити!", - йдеться в заяві.

Бізнесмен переконує, що він виступає "за сильну, незалежну і цілісну Україну"

"Я переконаний – сьогодні єдина наша зброя – це стіл переговорів". 

"Тільки стіл переговорів може покінчити з ескалацією напруженості, тільки стіл переговорів може дати те рішення, від якого виграє вся країна і кожен українець!", - сказано в заяві

Він запевнив, що "буде робити все можливе, щоб голос Донбасу було почуто. Щоб Донбас поважали. А найголовніше, щоб Донбас і Україна були єдині назавжди", - резюмується в заяві.

Як відомо, багато людей покладали надії на те, що Ахметов авторитетний у Донецьку, що має вплив у Донбасі і зможе зупинити сепаратистські акції у своєму краї. Але як він не вмовив Віктора Януковича піти добровільно з посади президента, так і сепаратистів поки не зупинив.

Спочатку Ахметов довго не реагував публічно на події в Україні й сепаратистські акції на південному сході країни, потім почав зустрічатися з їх учасниками й вести переговори. Посміхаючись на камери, він запевняє, що виступає за єдину Україну, але його ЗМІ в Донецьку підтримали антиєвропейські й антимайданівські настрої.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування