Лавров заявляє, що Київ "придумує небилиці" і читає нотації Яценюку

Вівторок, 15 квітня 2014, 10:42

Глава МЗС РФ Сергій Лавров назвав "нісенітницею" заяви Києва про причетність Росії до подій на південному сході України.

Про це він сказав на прес-конференції за підсумками переговорів з главою МЗС КНР Ван І у вівторок в Пекіні, повідомляє "Інтерфакс".

"Київ придумує небилиці для того, щоб виправдати свої злочинні задуми , приплітаючи сюди всі мислимі і немислимі гріхи Російської Федерації , яка нібито все це організувала " , - заявив Лавров.

"Я більшої нісенітниці не чув", - додав глава МЗС РФ.

Ініціативу прем'єра України Арсенія Яценюка про діалог з південним сходом України Лавров назвав "кроком у правильному напрямку, хоча і запізнілим".

"Якщо говорити про ініціативи, пов'язаних з недавньою поїздкою Арсенія Яценюка на південний схід з оголошенням про те, що нинішні київські власті готові запросити представників південного сходу для участі в конституційній реформі і врегулювати всі проблеми, пов'язані із законними вимогами жителів південно -східних районів Україна через переговори, то це, безумовно, крок у правильному напрямку, хоча дуже сильно запізнілий", - сказав він.

Лавров також заявив, що застосування сили для вирішення ситуації в Україні неприйнятне.

"Застосування сили для розв'язки ситуації, яка склалася на південному сході України, неприйнятно, і ключем до врегулювання кризи є початок розробки справжньої конституційної реформи, яка забезпечила б врахування інтересів усіх без винятку регіонів України", - сказав глава МЗС РФ.

Як відомо, Служба безпеки України перехопила телефонні розмови сепаратистів у Слов'янську з їх російським керівництвом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News