В ООН відкидають звинувачення у порушенні Україною прав росіян

Вівторок, 15 квітня 2014, 14:27

Управління верховного комісара ООН з прав людини відкидає звинувачення у порушенні Україною прав росіян.

Про це йдеться у доповіді Управління верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ), повідомляє МЗС України.

Доповідь про ситуацію у сфері прав людини в Україні підготовлено за підсумками візитів в Україну помічника генсекретаря ООН Івана Шимоновича і перших тижнів роботи моніторингової місії ООН з прав людини в Україні.

Її оприлюднено у вівторок, передає Інтерфакс-Україна.

"У документі переконливо відкидаються звинувачення у порушеннях в Україні прав російської меншини, які слугували приводом для військової агресії Російської Федерації проти нашої держави та анексії АР Крим", - зазначає МЗС.

У документі наводяться докази невідповідності кримського псевдореферендуму стандартам у сфері прав людини, зокрема щодо свободи обміну думками з громадських і політичних питань, свободи ЗМІ та доступу до інформації, а також захисту прав журналістів.

Також у доповіді наводиться інформація щодо порушень прав жителів півострова внаслідок російської окупації.

Найбільш вразливими громадами АРК визнано кримських татар та українців, які змушені через залякування, відсутність безпечного середовища та утиски їхніх прав і свобод залишати власні домівки.

У документі повідомляється про зовнішнє втручання у розвиток ситуації, зокрема про участь у протестах і сутичках осіб, які прибули з Росії.

Як відомо, Росія з метою виправдати свою збройну інтервенцію в Україну неодноразово заявляла про утиски російської та інших нацменшин в Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...