Лавров лукавить, але поки не відмовляється від зустрічі в Женеві

Середа, 16 квітня 2014, 10:27

Зустріч по Україні в Женеві залишається на порядку денному, але будь-яке застосування сили проти протестувальників має бути припинене.

Про це заявив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров після переговорів з в'єтнамським колегою Фам Бінь Мінем, передає Итар Тасс.

"Ця зустріч поки залишається на порядку денному", - сказав Лавров.

"Дуже сподіваємося, що зусилля, які вживають зараз, у тому числі російським керівництвом, набудуть ефект, і будь-яке застосування сили щодо протестувальників буде припинено", - додав він.

За словами Лаврова, Росія буде домагатися, щоб київські керівники шанобливо поставилися до вимог жителів південно-сходу України, а не застосовували армію, що заборонене українським законодавством.

"Президент Путін в останні дні провів докладні телефонні розмови з низкою закордонних керівників, включаючи президента США, канцлера ФРН, і конкретно пояснював неприйнятність спроб тих, хто захопив антиконституційним шляхом владу в Києві, застосовувати силу проти протестувальників, відносно подібних методів керівництва своєю державою", - сказав він.

"Ми будемо домагатися заспокоєння ситуації, будемо домагатися, щоб київські керівники шанобливо поставилися до думки й вимоги жителів південно-сходу, громадян України, які живуть на південному-сході, негайно вступили в переговірний процес, щоб розрядити обстановку, а не намагатися нагнітати її за рахунок використання силових відомств і тим більше армії, що прямо заборонено українським законодавством", - сказав він.

Як відомо, саме Росія інспірує сепаратистьскі настрої на Сході України. СБУ неодноразово приводило свідчення того, що там діють співробітники ГРУ Росії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування