Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Власенко каже, що Правий сектор погрожує штурмом ВАСУ

Четвер, 17 квітня 2014, 16:28

"Правий сектор" хоче штурмувати будівлю Вищого адміністративного суду України, заявляє народний депутат України, член Вищої ради юстиції Сергій Власенко.

Про це він сказав журналістам у четвер після переговорів з представниками "Правого сектора", які пікетують будівлю ВАСУ в Києві.

За словами Власенка, представники Правого сектора вимагають виключити зі списку кандидатів на посаду голови суду двох з трьох суддів - Миколи Кобилянського та Олександра Нечитайла, або перенести збори суддів на іншу дату.

Власенко вважає подібні вимоги неприйнятними, оскільки згідно з чинним законодавством саме судді повинні вибирати собі голови суду.

"У мене також є деякі питання до деяких суддів, але вибирати собі голову - це святе право самих суддів", - сказав він.

Зараз судді готуються до таємного голосування, зокрема ними прийнята форма бюлетеня для голосування, список кандидатів, включених до нього.

Представник Правого сектора Артем Скоропадський розповів Українській правді, що акцію разом з їх організацією проводять також Люстраційний комітет і 4-я сотня Самооборони Майдану.

"Вони (згадані судді - ред.) приймали злочинні рішення під час Януковича. Те, що зараз намагаються їх призначити, свідчить, що основна вимога Правого сектора і Люстраційного комітету - люстрація - не виконується", - підкреслив він.

При цьому Скоропадський запевняє, що будівлю ВАСУ не збираються штурмувати.

Інтерфакс-Україна, Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування