Міноборони перевіряє факт здачі 6 БМД і звинувачує диверсантів у обмані

П'ятниця, 18 квітня 2014, 14:31

Міноборони проводить перевірку фактів здачі 6 бойових машин десанту (БМД) у Слов’янську.

Про це повідомив представник департаменту взаємодії зі ЗМІ Міноборони Богдан Сеник на брифінгу в Антитерористичному центрі.  

За його словами, перевірка не проводиться стосовно тієї частини 25 бригади ВДВ, яка здала затвори своєму командувачу задля уникнення жертв серед цивільних під Краматорськом.

Одна з бойових машин десанту (БМД), факт здачі яких поверяется. Фото А. Берези 

"Ми збираємо всі докази і докладаємо усіх зусиль для того, щоб зберегти цей підрозділ, який має славетну історію, і для того, щоб цей факт (здачі БМД) не ліг плямою на весь підрозділ", - сказав Сеник.

Він також наголосив, що диверсанти не дотрималися домовленостей щодо звільнення з полону заступника командувача ВДВ Олександра Швеця разом із офіцером контрактником, "застосувавши проти них фізичну силу".

"Однак у підсумку протягом нетривалого часу заручники були все ж таки звільнені", - наголосив він.

Раніше Міноборони повідомляло, що Швець вів переговори з сепаратистами та протестувальниками у Пчолкіно, що на околиці Краматорська. Йому військові здали затвори від зброї як гаранту незастосування зброї проти місцевих мешканців, яких екстремісти використовували як живий щит. Після того військових на 15 броньованих машинах десанту відпустили з оточення.

Однак потім полковник Швець та ще один офіцер були взяті в полон.

"Безпосередньо під час звільнення із заручників двох офіцерів та контрактника ЗСУ група радикалів застосувала до обеззброєних військовослужбовців жорсткий фізичний та моральний пресинг", - зазначало Міноборони.

"Почувши категоричну відмову перейти на їхній бік, сепаратисти силоміць утримували полковника Олександра Швеця, та ще одного офіцера і контрактника. Застосовували проти них фізичний вплив, поклавши обличчям до землі", . інформувало відомство.

17 квітня по обіді, "після тривалих переговорів", військовослужбовці Високомобільних десантних військ ЗСУ, серед яких і Швець, були відпущені із заручників. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування