Дещиця сказав, що женевські угоди не стосуються "легального" Майдану

П'ятниця, 18 квітня 2014, 15:41

В.о. міністр закордонних справ Андрій Дещиця заявив, що женевські домовленості про звільнення захоплених держбудівель не стосується Києва та майданівців.

"Антитерористична операція продовжується, її інтенсивність буде залежати від практичної реалізації (женевських) домовленостей і реального звільнення захоплених будівель", - заявив він на прес-конференції в Антикризовому центрі.

"Ми розраховуємо, що угрупування (на сході) будуть відповідальними до цих домовленостей і використають той шанс, який дає їм українська влада", - сказав він міністр.

Коментуючи розмаїті вимоги сепаратистів, які не відреагували на женевські досягнення дипломатів, Дещиця сказав: "Таких домовленостей не існує (що спочатку треба інші приміщення звільнити чи владу змінити)".  

На запитання, чи має бути згорнутий і київський Майдан, Дещиця відповів, що на переговорах ішлося про звільнення вулиць, доріг і площ, які зайняті нелегально.

"Майдан перебуває (в центрі Києва) легально", - сказав міністр.  

Торкаючись питання про амністію для сепаратистськи налаштованих людей, Дещиця сказав:

"Ми погодилися провести амністію для тих, хто добровільно здасть зброю і вийде з захоплених будівель. Але спершу звільнення, здача зброї, а потім амністію".

Він також зазначив, що в української делегації було 5 доказів залученості росіян у події на сході України, але Росія заперечувала свою там присутність, як заперечувала до 17 квітня присутність російських військових у Криму.  

За підсумками зустрічі Україна-ЄС-США-Росія 17 квітня було досягнуто низку домовленостей, зокрема, про звільнення захоплених будівель в Україні та амністії протестувальників

"Українська правда" 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування