Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Губернатори Сходу засуджують антисемітизм і не проти блокпостів

Субота, 19 квітня 2014, 12:51

Голова харківської ОДА Ігор Балута закликав харків'ян впоратися з емоціями і утриматися від участі у масових протестах.

Про це йдеться у звернення Балути, розміщеному на офіційному сайті ОДА.

Проте він закликав все ж поповнити ряди підрозділів, сформованих для захисту нашої країни тих, "хто готовий відстоювати свободу і цілісність нашої держави".

"Для цього створені Національна гвардія України, спецпідрозділи МВС і батальйони територіальної оборони", - написав губернатор.

Балута також звернувся до працівників правоохоронних органів.

"Прийміть рішення. Якщо ви не готові виконувати свій обов'язок - йдіть! Тому що ваша бездіяльність занадто дорого обходиться українському народові. В іншому випадку ваші дії будуть розцінені як злочин, що спричинить за собою кримінальну відповідальність", - зазначив він.

Крім того, він підтримав ініціативу місцевих активістів самооборони з встановлення блокпостів, але вважає, що це потрібно робити з урахуванням рекомендацій правоохоронних органів і Служби безпеки України.

"Блокпост має відповідати правилам. Насамперед гарантувати безпеку людей, які несуть там службу. А це врахування багатьох факторів. Наприклад, можливість рикошету тощо. Правил балістики необхідно чітко дотримати", - цитує прес-служба Балуту.

Він повідомив, що наразі у Харківській області на кордоні з Донецькою і Луганською областями встановлено 19 блокпостів і є необхідність у формуванні ще дев’яти блокпостів.

Разом з тим, губернатор Донецької області Сергій Тарута у своїй заяві відзначив, що місто останнім часом в очах світової спільноти набуває "сумну славу джерела ненависті й антисемітизму", - пише прес-служба ОДА.

"Окремі представники нашого краю, об'єднавшись при підтримці зовнішніх агресивних сил в квазідержавне об'єднання, відкрито закликають до екстремістських дій щодо осіб певної національності", - повідомляє Тарута.

Він рішуче засудив такі дії і назвав їхню поведінку "неприпустимою, варварською, що є не цивілізованим і недоречним в XXI столітті".

"Я закликаю жителів області, мешканців нашої країни і все світове співтовариство жорстко засудити факти антисемітизму, а правоохоронні органи - застосувати санкції щодо осіб, які допустили порушення закону", - написав Тарута.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування