Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ставицький жив майже у 220 разів краще, ніж декларував

Середа, 2 квітня 2014, 13:12

Посадовці часів Януковича свідомо у багато разів занижували власні прибутки, які декларували.

Про це свідчать дані моніторингу в рамках кампанії "Декларації без декорацій" під егідою Transparency International, повідомляє "Чесно".

Громадські активісти зібрали та дослідили більше 400 декларацій посадовців, оприлюднені ними в 2011 та 2012 роках.

Перевірці підлягали декларації міністрів, голів ОДА, мерів обласних центрів а також усіх їхніх заступників.

Результати моніторингу виявили кричущі невідповідності стилю життя чиновників тим статкам, які вони задекларували.

Так, ТОП-3 чиновників центральної влади, стиль життя яких перевищував офіційні доходи, очолив Едуард Ставицький.

Стиль життя екс-міністра енергетики та вугільної промисловості активісти оцінили у 800 мільйонів гривень, а задекларував він зі своєю сім'єю тільки близько 3,7 мільйона (майже у 220 разів менше).

Заступник скандального екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка Андрій Ігнатов реально жив у 17 разів краще, ніж показував.

Згідно з декларацією, він заробив у 2012 році майже 2,3 мільйона гривень, але на банківські рахунки у цей же період поклав 37,9 мільйона.

Стиль життя заступника екс-міністра Оборони Артуро Бабенка перевищив задекларовані доходи на 783 935 (у 9 разів більше).

Серед місцевих чиновників у ТОП-3 увійщли лише представники південного-сходу України.

Так секретар Сімферопольської міськради Олександр Мальцев занизив свої реальні доходи у 8 разів (60 тисяч замість 478-ми), перший заступник Луганського міського голови Маноліс Пілавов – у 5 разів (108 тисяч замість реальних 500-а), заступник голови – керівник апарату Одеської ОДА Віталій Волошин – у 4 рази (при доході у 489 тисяч придбав тільки квартир на 1,8 мільйона).

Найбільшу офіційну зарплату у досліджуваний період мав Сергій Арбузов (екс-перший віце-прем’єр, а до того - голова НБУ), який протягом 2012 року отримав 1 766 337 гривень (147 194 гривень на місяць).

Активісти зібрали дані в єдину базу та створили он-лайн мапу декларацій за 2011-2012 роки.

Моніторингову ініціативу координує Transparency International Україна, а в коаліцію входять більше 40 громадських організацій, журналістських агенцій та індивідуальних розслідувачів з усієї країни.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування