Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міноборони: Військових на Сході провокують російські журналісти

Неділя, 20 квітня 2014, 16:54

Останнім часом в Луганській та Донецькій областях почастішали випадки провокацій проти військовослужбовців Збройних Сил України, які несуть службу на блокпостах, опорних пунктах підрозділів чи охороняють базові табори.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства оборони.

Так, тільки за останній тиждень на блокпості, що розташований біля Луганську в напрямку міста Щастя відбулося декілька надзвичайних подій, - сказано у документі.

"У бік військовослужбовців, які несуть службу на об’єкті зі зброєю в руках, невідомі у масках неодноразово кидали каміння та петарди, а також вели вогонь з травматичної зброї. При цьому люди у погонах постійно чули у свій бік образи та погрози", - розповіли у відомстві.

Згідно з повідомленням, у більшості подібних випадків в кульмінаційний момент "конфлікту", який намагаються роздмухати невідомі агресивно налаштовані громадяни, з’являються журналісти з логотипами російських телеканалів та задають українським військовослужбовцям провокаційні питання.

У Міноборони вважають, що такі дії мають на меті виставити українських військових "загарбниками" та "людьми, які застосовують силу проти мирного населення".

Керівництво Міністерства оборони та Генерального штабу Збройних Сил України нагадує, що військовослужбовці під час несення служби зі зброєю в руках виконують бойове завдання, і у випадках, передбачених законами України, мають право діяти проти порушників на території військового об’єкту відповідно до вимог чинного законодавства та Статутів ЗС України. 

Українська правда

3

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування