Дві третини донеччан бачать себе у складі України - дослідження

Неділя, 20 квітня 2014, 19:19

Ідею федералізацію України і входження Донбасу до складу Росії підтримує лише п'ята частина донеччан. Але саме такі люди поводяться, як господарі в регіоні.

Про це повідомляє Німецька хвиля.

Згідно з опитуванням громадської думки жителів Донецька, проведеного у березні місцевим Інститутом соціологічних досліджень та аналізу, дві третини донеччан бачать Донбас у складі України.

Разом з тим, за словами керівника інституту Володимира Кипеня, 20 відсотків опитаних готові підтримати російське військове вторгнення у Донбас.

А ще приблизно стільки ж твердо мають намір підтримати українську армію і боротися з загарбниками.

Однак більшість донецьких жителів не хоче війни, дотримується нейтралітету і чекає, поки ситуація вирішиться сама собою.

"Це свідчить про те, що в Донецьку склалася нестійка рівновага сил. Це означає, що є цілком певні передумови для спалаху громадянської війни", - підкреслив Кіпень.

На його думку, відповідальність за формування шару проросійських радикалів в області лежить на Партії регіонів і на центральній київській владі, яка останні 20 років воліла не втручатися у справи Донбасу.

Експерт зазначив, що місцева влада, силові структури і преса цілком перебували під контролем Партії регіонів і що саме вони "формували в масовій свідомості донеччан міфи, стереотипи і фобії про радикальних бандерівців".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News