У Слов'янську пояснили погроми ромів

Неділя, 20 квітня 2014, 21:29

Слов'янськ зачистили не від місцевих ромів, а від наркотиків.

Як повідомляє кореспондент УП, про це 20 квітня заявив самопроголошений "народний мер" Слов'янська В'ячеслав Пономарьов.

"Нападів на циган як таких не було. Ми зачищаємо місто від наркотиків", - заявив він.

За словами Пономарьова, він провів переговори з представником місцевих ромів і сім'ї, які займалися торгівлею наркотиками, "були з міста видалені".

Як відомо, раніше у Слов'янську почалися погроми ромів. За даними ЗМІ, озброєні люди вдиралися в будинки ромів, били і грабували їх незалежно від статі і віку.

Нападники стверджували, що діють за вказівкою "народного мера" В'ячеслава Пономарьова.

Раніше він закликав місцевих жителів повідомляти "народній дружині" про всі підозрілих осіб в місті, особливо які розмовляють українською мовою. Він також повідомив, що 22 квітня в Слов'янську проведуть "перше засідання міської ради", а 11 травня в місті проведуть референдум про федерацію і російською мовою.

Окрім того, як відомо, у Донецьку з"явилися антисемітські листівки, які поширюються від імені самопроголошеної "Донецької народної республіки". 

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що уряд не допустить розпалювання міжнаціональної ворожнечі і вживатиме всі передбачені законом заходи для недопущення імпорту в Україну антисемітизму і ксенофобії.

 Служба безпеки України почала розслідувати факти поширення у Донецьку листівок провокаційного антисемітського характеру.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування