Яценюк: Ідеологія погромів, що експортується з сусідньої держави, не пройде

Субота, 19 квітня 2014, 14:00

Уряд не допустить розпалювання міжнаціональної ворожнечі і вживатиме всі передбачені законом заходи для недопущення імпорту в Україну антисемітизму і ксенофобії.

Про це заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, коментуючи появу в Донецьку антисемітських листівок і нагнітання ксенофобської риторики на сепаратистських мітингах.

Фото з Twitter'a @Andriyak
Під ОДА у Донецьку з'явилися інформстенди про "жахи Євромайдана і звірства бандерівців". Фото ‏@ostro_v
 

Також Яценюк зазначив, що надходить інформація про те, що промосковські терористи у Слов'янську здійснюють погроми ромів.

"Ми не допустимо поширення в Україні чорносотенства, зверхнього і зневажливого ставлення до тих, хто сповідує інші релігії чи має інший колір шкіри", - заявив Яценюк.

"Ідеологія і практика погромів, яка експортується із однієї із сусідніх держав, в Україні не пройде", - підкреслив Яценюк.

Він нагадав, що українці як політична нація багато зробили для утвердження в країні міжнаціональної і міжконфесійної злагоди і не дозволять зовнішнім силам та п’ятій колоні її знищити.

Прем’єр-міністр доручив правоохоронцям виявити авторів і розповсюджувачів матеріалів, які принижують національну і людську гідність громадян, і притягнути до відповідальності їх, так як і осіб, причетних до погромів ромів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування