Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Місія ОБСЄ пробралась до Слов'янська. Вимагає звільнити усіх заручників

Понеділок, 21 квітня 2014, 16:48

Представникам місії ОБСЄ у понеділок вдалось потрапити до Слов'янська (Донецька область).

Про це DW повідомив один зі спостерігачів.

Нині представники спеціальної моніторингової місії ОБСЄ у межах своїх повноважень з'ясовують обставини стрілянини, що сталась поблизу міста в ніч на неділю і внаслідок якої загинули щонайменше три людини.

Пізніше стало відомо, що голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Ертугрюл Апакан закликав до негайного звільнення всіх заручників у Слов'янську.

"Випадок у Слов'янську є неприпустимим і веде до ескалації ситуації. Ми закликаємо до негайного звільнення всіх заручників", - підкреслив Апакан, передає Дзеркало тижня.

Як відомо, вранці у понеділок керівник прес-офісу спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Михайло Боцюрков повідомив, що команда спостерігачів не мала можливості потрапити у зайнятий протестувальниками Слов'янськ.

У неділю МВС України заявило, що після захоплення озброєними терористами Слов'янська ситуація в місті не контролюється органами внутрішніх справ.

Як відомо, в ніч на 20 квітня на в'їзді до міста, біля села Билбасівка, на блок-посту прибічників так званої "Донецької народної республіки" відбулась стрілянина.

За даними МВС, на блок-пост здійснили напад невідомі, і внаслідок сутички троє осіб загинули.

У СБУ вважають, що у Слов'янську відбулась "цинічна провокація" диверсантів. Також про провокацію на блок-посту заявила заступник секретаря РНБО України Вікторія Сюмар.

Натомість у російському МЗС вранці в неділю поширили заяву, що за нападом на блок-пост "стоять бойовики так званого "Правого сектора".

У самому "Правому секторі" причетність до будь-яких силових дій, також і біля Слов'янська спростували.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування