Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС зажадав від Москви публічного відмежування від сепаратистів

Понеділок, 21 квітня 2014, 23:50

З боку РФ немає жодних ознак готовності виконувати Женевські домовленості, а через відсутність підтримки сепаратистів з боку населення на сході України Москва вишукує все нові способи дестабілізації ситуації в регіоні, готуючи і реалізовуючи численні провокації.

Про це йдеться у заяві МЗС України, поширеній 21 квітня.

"Контрольовані російськими спецслужбами незаконні озброєні формування продовжують діяти на дестабілізацію ситуації у східних регіонах нашої держави та створення підстав для нового етапу військової агресії Росії", - заявили в МЗС.

"Міністерством закордонних справ Росії, а також підконтрольними Кремлю ЗМІ протягом останніх днів розпочато чергову хвилю дезінформації, щоб ввести в оману світове співтовариство стосовно справжніх причин вибухонебезпечної ситуації у східних регіонах України", - наголосили в МЗС.

Також українська сторона вимагає від російської сторони публічно відмежуватися від озброєних сеператистів і провокаторів  на південному сході України.

"Вимагаємо закликати їх негайно скласти зброю та звільнити захоплені адміністративні будівлі, засудити захоплення ними заручників, зокрема, журналістів, а також факти ксенофобії та антисемітизму, які поширюються сепаратистами", - заявили в МЗС.

У відомстві ще раз офіційно заявили "про відсутність будь-яких доказів причетності "Правого сектора"  до кривавої стрілянини у Слов’янську".

"Тому голослівні і безпідставні звинувачення російської сторони мають на меті приховати свою ж підривну діяльність", - додали в МЗС.

"Україна наполегливо закликає російську сторону припинити усуватися від відповідальності, покласти край постійним спробам зірвати втілення Женевських домовленостей та реальними діями забезпечити виконання взятих на себе зобов’язань", - підсумували в МЗС України.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...