Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Клименко розповів про Сашка Стоматолога і талановитого Курченка

Вівторок, 22 квітня 2014, 14:08

Вплив сина екс-президента Олександра Януковича вельми перебільшений, а Сергій Курченко отримав свій прибуток, бо був "дуже талановитий".

Про це в інтерв'ю газеті "Вести", заявив екс-міністр доходів і зборів Олександр Клименко.

Де він зараз перебуває, Клименко говорити відмовився, після "свавілля, яке влаштували в аеропорту" при його втечі з країни з екс-генпрокурором Пшонкою.

Клименко заявив, що термін "сім'я" є шаблоном і він ніколи до неї не був причетний.

"Ніякого бізнесу, ніяких спільних інтересів, як ви кажете із "сім'єю", у мене не було. Так, я знав ще в Донецьку Олександра Вікторовича (Януковича). Але в Києві наш контакт практично був зведений до нуля", - запевняє Клименко.

Він визнав, що Сергія Арбузова знав добре "ще з Донецька".

"Ми разом працювали в уряді, у нас з ним багато в чому збігаються погляди з економічних питань", - розповів міністр-утікач.

Водночас, він запевняє, що його призначення було продиктоване не бажанням сина Януковича Олександра, а рішенням самого Януковича-старшого.

"Хто прийняв рішення призначити мене головою Податкової служби? Президент. Не син. Хто прийняв рішення про створення Міндоходів? Хто призначив мене міністром? Теж президент. І він же мені ставив завдання. Тому я не перебільшував би вплив сина на процеси", - заявив Клименко.

"Наскільки я знаю, чутки про масштаб бізнесу Олександра Януковича дещо перебільшені", - запевнив він.

Клименко вважає, що Курченку ніхто не допомагав, а він за короткий термін заробив мільярдні статки, бо був талановитим.

"Я знаю всю бізнес-еліту України. Я вважаю, що Сергій Віталійович досить успішний бізнесмен і у нього є сильні риси характеру. Для багатьох людей набагато простіше сказати, що Курченку хтось допомагав, ніж визнати, що він більш талановитий", - запевнив Клименко.

Клименко вважає, що він був менеджером, якого Янукович найняв для виконання завдань, і тепер він з екс-президентом не спілкується.

Як відомо, Клименко вважається одним з ключових представників "Сім'ї".

Як запевняє прем'єр Яценюк, під керівництвом Клименко була створена мережа майданчиків для переведення грошей у готівку, через яку для Януковича "відмили" до 77 мільярдів гривень.

Сам Клименко втік з України разом з екс-головою ГПУ Пшонкою, залишивши у себе в кабінеті крісло за 70 тисяч доларів і секретну залізну кімнату.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування