Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко хотіла злітати у Вашингтон, хоча й заперечує це

Вівторок, 22 квітня 2014, 14:50

Штаб кандидата в президенти Юлії Тимошенко планував її візит у Вашингтона на 9-11 квітня, хоча її прес-служба спростовує, що він планувався й був скасований.

Про це пише журналіст Мустафа Найем у блозі на "Українській правді".

У субот у ефір "Hromadske TV" він озвучив інформацію про те, що не відбувся запланований візит Юлії Тимошенко до США, на що "Батьківщина" заявила, що візит лідера партії в США на ті дати не планувався й не міг бути скасований.

"Я з повною відповідальністю стверджую, що штаб Юлії Тимошенко планував її візит до Вашингтона на 9-11 квітня. За моєю інформацією, з початку квітня її представники провели щонайменше три зустрічі з сенаторами й конгресменами у Вашингтоні", - стверджує Найем.

"Офіційно заявлена мета цих контактів – висловити подяку від імені пані Тимошенко за роботу в період її перебування у в'язниці. Але крім офіційної мети, під час переговорів обговорювалася також можливість приїзду лідера Батьківщини до Вашингтона", - заявляє він.

За даними журналіста, організацією приїзду Юлії Тимошенко до Вашингтона займався партнер компанії Wiley Rein LLP, колишній сенатор Джим Слеттері. Наприкінці першого тижня квітня Слеттері дзвонив одразу кільком людям, повідомивши, що візит скасовується.

Компанія Wiley Rein LLP була найнята штабом Юлії Тимошенко ще в 2012 році, контракт із нею укладав чоловік екс-прем'єра Олександр Тимошенко, щоб "заохотити уряд США, щоб домогтися звільнення Юлії Тимошенко", як говорилося в документі.

Однак Wiley Rein LLP і Олександр Тимошенко продовжують співпрацю і після звільнення Юлії Тимошенко, що підтверджують офіційні звіти.

У документі, який був опублікований в офіційній базі даних Конгресу США, зазначено, що тепер предметом співпраці між сторонами є також "підтримка суверенітету, цілісності, демократії та економічної стабільності України".

Згідно зі зведеним звітом про співпрацю Олександра Тимошенко й компанії Wiley Rein LLP, із січня 2012 року лобістам виплатили в цілому 1.050.000 дол. США. З них 130 тисяч дол. США були перераховані компанії 21 квітня 2014 року.

 
Американське лобі для Тимошенко
 

Журналіст зазначає, що з наступного звіту в базі даних Конгресу можна буде зробити висновок, із ким саме зустрічався Слеттері, готуючи візит Юлії Тимошенко до США.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: