Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Нафтогаз" запропонував "Газпрому" свою ціну, але той мовчить

Середа, 23 квітня 2014, 12:13

НАК "Нафтогаз України" направив російському "Газпрому" пропозиції щодо ціни на газ - $268,5 за тисячу кубометрів.

Про це сказав міністр енергетики й вугільної промисловості Юрій Продан перед засіданням Кабінету міністрів, повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ".

На запитання, скільки зараз Україна платить за газ, Продан сказав: "Ми зараз направили наші пропозиції в Газпром, НАК "Нафтогаз" відправив, щодо ціни – а це $268,5 за тисячу метрів кубічних. І відповідні протоколи, які дозволяють мати сьогодні цю ціну".

"На жаль, ми не отримали відповіді на сьогодні, тому немає підстав визначитися з ціною", - сказав міністр.

Продан не уточнив, чи платить Україна хоч якусь ціну за російський газ: "Ми поки хочемо домовитися з російською стороною по тих принципах, які були з 1 січня 2014 року".

Міністр дав зрозуміти, що для оформлення судових позовів і судового процесу з Росією в європейських судах відсутність заборгованості за газ не є жорсткою умовою:

"Для судів ми будемо залучати найкращих європейських юристів, у яких уже були хороші результати по судах, тому однозначно сказати про те, що нам треба погасити заборгованість, не можу. На це дадуть відповідь ті юридичні консультанти, які будуть залучатися. А я думаю, що це буде не один юридичний консультант".

На запитання, чому Україна збільшила імпорт російського газу, Продан відповів: "Фактично сьогодні ми беремо на ті потреби, які потрібні Україні. Ця цифра в нас коливається від 40 млн. кубометрів до 60-ти".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...