Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Євромайдан заблокував Юракадемію Ківалова, побоюються махінацій з ВРЮ

Середа, 23 квітня 2014, 13:33

Активісти Евромайдану заблокували всі входи в Юракадемію на Фонтанській дорозі в Одесі.

Як повідомляє портал 048.ua, активісти намагалися завадити проведенню з'їзду так званої Ради вищих юридичних навчальних закладів, яка мала б призначати частину членів Вищої Ради Юстиції.

Студенти та охоронці, на куртках яких були нашивки "Охорона правопорядку" хотіли перешкодити протестувальникам потрапити всередину, однак їм це не вдалося.

"У 2009 році, до початку епохи Януковича, виникла дуже цікава ситуація в формуванні Вищої Ради Юстиції, точніше, тієї її частини, яка йшла від "юридичних навчальних та наукових закладів". Через недостатню прописанности у законі про ВРЮ порядку формування з'їзду стався абсолютно неправдоподібний підроблення", - стверджують активісти.

"Замість реального з'їзду, який традиційно проводиться під проводом Міністерства науки і освіти, стався дивний "міжсобойчик" якоїсь громадської організації зі схожою назвою", - додають вони.

Тоді, зазначають протестувальники, цей з'їзд допоміг потрапили до ВРЮ Адрію Ківалову, Андрію Портнову і Володимиру Шаповалу. "Більше того, з допомогою прокуратури і залежних судів Ківалов і ко зуміли справжній з'їзд визнати недійсним", - обурюються вони.

Фото з Facebook Вадима Міського 

За їх словами, засновниками тієї самої громадської організації, яка фактично виконує роль з'їзду учених-юристів і професури України, були ті ж Ківалов, Портнов, а також затриманий ректор податкового університету Петро Мельник. "Сьогодні хочуть провести ту ж схему, що і в 2009-му, - стверджують протестувальники.

"Якісь делегати приїхали і намагалися провести з'їзд. Одеська Самооборона цьому завадила, заблокувала залу, де мав цей з'їзд проводитися… Приїхав туди судовий виконавець, щоб зачитати ухвалу суду", - розповіла активіст руху Стоп Цензурі Наталя Соколенко.

У своєму блозі вона зазначає, що Печерський суд своїм рішенням заборонив проведення з'їзду. Ківалов, який, за її словами, зараз знаходиться у своїй приймальні в академії, не хоче виходити – як стверджує його секретарка, через певні "обставини".

Судовий виконавець до Ківалова потрапити не може. За словами очевидців, тих, хто підходить до дверей приймальні, фотографують на телефон.

Фото з Facebook Вадима Міського  

На з'їзді були помічені народні депутати, зокрема Інна Богословська - вона стверджує, що має намір особисто контролювати важливі події у судовій сфері України.

Фото з Facebook Вадима Міського   

Раніше вона заявила, що оголосить безстрокове голодування, якщо призначені в.о. президента Олександром Турчиновим члени Вищої ради юстиції (серед яких захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко) приймуть присягу.

У той же час депутат Микола Катеринчук, який також був на місці подій, зазначив, що Богословську повинні були висунути на цьому з'їзді як кандидата у ВРЮ.

14:05. Богословська пішла до Ківалова на перемовини, після чого він все-таки вийшов до громадськості та заявив, що з'їзду Ради вищих юридичних навчальних закладів у середу не буде. Коли і де його проведуть він не уточнив. Активісти сприйняли таку звістку як перемогу.

"Рада представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ прийняла рішення відкласти проведення з'їзду, на якому планувалося висунення кандидатів до Вищої ради юстиції та Вищої кваліфікаційної комісії суддів України. Сергій Ківалов заявив, що "рішення Печерського суду абсурдне і незаконне, але воно поки що є" ", - повідомляє прес-служба Ківалова.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:22
Атеш: Одне з відділень 44 армійського корпусу ЗС РФ відмовилося атакувати Харківщину
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
Усі новини...
Реклама: