Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кабмін створює спецкомісію із розслідування фактів катувань у в'язницях та СІЗО

Середа, 23 квітня 2014, 15:38

В Україні з'явиться спеціальна комісія з розслідування фактів катувань та нелюдського поводження з ув'язненими і затриманими у в'язницях та СІЗО.

Про це повідомив міністр юстиції України Павло Петренко, передає Інтерфакс-Україна.

"Сьогодні було ухвалено рішення про створення спеціальної комісії при Мін'юсті, до якої увійдуть народні депутати, представники правозахисних громадських організацій. Співробітники Мін'юсту та пенітенціарної служби матимуть право доступу до затриманих і ув'язнених в будь-який час в будь-якому СІЗО і в'язниці", - сказав міністр.

За його словами, на цьому тижні Європейська комісія надіслала Україні звіт щодо ситуації в українських в'язницях і СІЗО, в якій наводяться факти тортур та нелюдського поводження.

Всі ці випадки були зафіксовані в українських в'язницях і СІЗО в 2013 році. За словами Петренка, уряд вирішив оприлюднити цей звіт.

Він зазначив, що Кабмін доручив Мін'юсту та правоохоронним органам усунути від виконання обов'язків керівників тих СІЗО і в'язниць, де були зафіксовані подібні факти, а також порушити кримінальні провадження за цими фактами.

"У звіті, зокрема, є такі яскраві приклади. Зафіксовано факти у виправній колонії № 3 в Кривому Розі: позбавлення сну на кілька днів ув'язнених, сильне побиття зі зв'язуванням, також підвішування ув'язнених. Крім цього, були зафіксовані факти тортур в одеському СІЗО, дніпропетровському і криворізькому", - розповів Петренко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування