Росія відгороджує Крим від України мінами - МЗС

Середа, 23 квітня 2014, 16:00

Російська сторона мінує територію України уздовж лінії перебування окупаційних військ в Криму.

Про це на брифінгу в середу заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

"І доручення, і практичні дії російської сторони є не чим іншим як спробою інженерного облаштування переднього краю перебування військ РФ на окупованій території АРК", - сказав він, коментуючи доручення прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва з облаштування "кордону" на півночі Автономної Республіки Крим.

У міністерстві вважають такі наміри російської сторони черговим кроком на шляху закріплення анексії Криму і свідченням грубого порушення Росією норм міжнародного права.

"Також викликає серйозну стурбованість той факт, що порушення конвенцій про заборону застосування, накопичення запасів, виробництва і передачі протипіхотних мін та про їх знищення, російська сторона продовжує практику мінування території України протипіхотними і протитанковими мінами уздовж лінії перебування окупаційних військ", - зазначив Перебийніс.

За словами представника МЗС, такі дії російська сторона намагається приховати від міжнародної спільноти.

Раніше вже повідомлялося про те, що на початку березня російські військові замінували поля біля селища Чонгар (Херсонська область), яке знаходиться на кордоні з Автономною республікою Крим.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News