У МЗС всерйоз сприйняли погрози Лаврова щодо вторгнення

Четвер, 24 квітня 2014, 10:26

Останні заяви голови МЗС Сергія Лаврова демонструють готовність Росії до ескалації конфлікту з Україною.

Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ України.

У ній зазначається, що висловлювання Лаврова в інтерв’ю російському телеканалу "Russia Today" 23 квітня "щодо можливості атаки з боку України на інтереси Росії та росіян, нападу на громадян Росії" дисонують із зусиллями України імплементувати Женевські домовленості.

"Згадані висловлювання розцінюємо як готовність російської сторони здійснити агресію проти України, а також продовжити з цією метою концентрацію російських військ поблизу державного кордону України", - підкреслили українські дипломати.

Вони зазначили, що антитерористична операція, яка проводиться Києвом, "повністю відповідає чинному законодавству України та взятим українською стороною міжнародним зобов’язанням і спрямована на захист жителів східних регіонів України від терористичних та інших протизаконних дій, а також припинення насильства".

Відповідно, у МЗС закликали Російську Федерацію дотримуватися норм міжнародного права і поважати до суверенітет та територіальну цілісність України у міжнародно визнаних кордонах.

Як відомо, Лавров у своєму інтерв'ю підтвердив, що Росія направила на російсько-український кордон додаткові війська, натякнувши, що Москва готова до військових дій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування