Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Майдан Незалежності стане зоною пам'яті, ялинок і шоу там не буде - КМДА

Четвер, 24 квітня 2014, 11:50

Район Майдану Незалежності у Києві потрібно зробити зоною пам'яті за загиблими під час зіткнень взимку 2013-2014 роки.

Про це заявив голова Київської міської держадміністрації Володимир Бондаренко, повідомляють Коментарі.

Він підкреслив, що вулиця Хрещатик в районі Майдану Незалежності, як і сама площа, повинні стати місцем пам'яті та поваги до тих, хто загинув під час трагічних подій лютого 2014-го. Відповідно, традиційну новорічну ялинку будуть встановлювати в іншому місці. Крім того, вважає Бондаренко, не місце на Майдані і розважальним шоу на кшталт "майдан's".

Реклама:

При цьому, зазначає голова КМДА, головна площа Києва може існувати як зона творчості у всіх її проявах.

За словами Бондаренка, барикади на Майдані будуть поступово розбиратися. Він стверджує, що процес гальмується переговорами з сотниками Самооборони, які не завжди йдуть успішно. В КМДА, однак, переконують, що лобіювати прибирання барикад не мають наміру, підкреслюючи, що головне в цьому питанні - знайти компроміс.

Голова КМДА розповів, що місця, на яких під час зіткнень на Майдан вибирали бруківку, викладуть каменем іншого кольору, щоб було видно, де бралося "зброя" протестувальників.

ВІДЕО ДНЯ

Крім того, розглядаються різні варіанти організації автомобільного та пішохідного руху. Зокрема, епіцентр протистояння - частина вулиці Інститутській від верхнього виходу з ст.м. "Хрещатик" до Майдану - може стати пішохідним, там розмістять частину меморіального комплексу, присвяченого Небесній сотні.

Для авто у мерії розглядають варіант обхідного руху - наприклад, по вулиці Ольгинської. Бондаренко наголосив, що це не остаточне рішення, варіант обговорюється на рівні ідеї, в цілому ж столичні автомобілісти, за його словами, категорично проти перекриття Інститутської.

Також міська влада обговорює питання про встановлення пам'ятних знаків героям Майдану (всього там загинув 21 киянин) в кожному районі столиці, а також про перейменування деяких вулиць в честь загиблих.

Раніше Бондаренко заявляв, що виступає за створення на вулиці Хрещатик у Києві пішохідної зони.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування