ТСК назвала винних у розгоні студенського Євромайдану і передала дані в ГПУ

Четвер, 24 квітня 2014, 12:14

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради дійшла висновку, що за розгін студентського Євромадану несе відповідальність екс-глава МВС Віталій Захарченко і його злочинна організація.

Про це повідомляє прес-служба голови ТСК Геннадія Москаля.

ТСК закінчила перевірку подій, пов’язаних із розгоном акції протесту у ніч на 30 листопада 2013 року.

Комісія дійшла висновку, що ці протиправні дії скоєно злочинною організацією, керівником якої є колишній міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко.

За даними ТСК, до цієї організації також входили: заступник Захарченка В.Ратушняк, начальник Головного управління МВС у м. Києві В.Коряк, заступник начальника ГУ МВС у Києві по громадській безпеці П.Фетчук, начальник управління громадської безпеки ГУ МВС у Києві О.Мариненко.

Крім того: заступник начальника Управління по громадській безпеці МВС України у м.Києві С.Кірдасюк, начальник спецпідрозділу "Беркут" ГУ МВС України у м.Києві С.Кусюк.

Як повідомило Тимчасовій слідчій комісії Верховної ради Головне управління Державної виконавчої служби України, в ніч на 30 листопада ні керівництво МВС, ні керівництво ГУ МВС у Києві не зверталося до нього для участі державного виконавця у виконанні рішення Окружного адміністративного суду Києва.

Тому державний виконавець не був присутній під час розгону "Євромайдану" спецпідрозділами "Беркут" у ніч на 30 листопада. Хоча, згідно із законодавством України, виконання судових рішень покладається виключно на Державну виконавчу службу України.

У той же час Київська міська державна адміністрація повідомила, що 28 листопада 2013 року в.о. першого заступника департаменту культури Ліновецька В.Т. звернулася до ГУ МВС України у м.Києві щодо забезпечення громадського порядку на Майдані Незалежності під час новорічно-різдвяних заходів.

Правову оцінку та визначення наявності ознак злочину у винесенні Окружним адміністративним судом Києва рішення про заборону акцій мирних протестів на Майдані Незалежності (яке фактично заборонило реалізацію конституційних прав на проведення акції мирного протесту) та щодо листа за № 010-09\1915 за підписом Ліновецької В.Т. має дати Генпрокуратура.

ТСК вважає, що є всі підстави для вручення згаданим особам повідомлення про підозру в скоєння злочину, складання обвинувального акту та направлення справи до суду.

Напрацьовані комісією матеріали направили до в.о. генпрокурора Олега Махніцького для залучення до кримінального провадження.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...