Україна дала Росії 48 годин для роз’яснень щодо стягування військ

Четвер, 24 квітня 2014, 20:19

Україна звернулася каналами зв’язку ОБСЄ до Російської Федерації з вимогою надати роз’яснення щодо цілей військових навчань.

Про це сказано у коментарі Міністерства закордонних справ України щодо заяви міністра оборони РФ Cергія Шойгу.

"Відповідно до Віденського документа, РФ зобов’язана надати щодо цих навчань чіткі роз’яснення протягом 48 годин з моменту отримання запиту, тобто до 16:00 год. київського часу 26 квітня ц.р.", - заявили в МЗС України.

Як сказано в коментарі відомства, Росія фактично підтвердила, що здійснювана нею протягом останніх місяців військова діяльність поблизу українського кордону носить не плановий характер, а безпосередньо пов’язана із розвитком подій в Україні.

"Можемо стверджувати, що Москва, демонструючи свою військову могутність на кордоні з Україною, намагається вплинути на законні дії української влади, спрямовані на боротьбу з озброєними бандформуваннями у східних областях України, що вчиняють терористичні дії проти мирних громадян України", - сказано у коментарі.

Також у МЗС висловили здивування, що РФ, "сама потерпаючи від терористичної загрози, сьогодні не лише перетворилася на експортера тероризму, але й очевидно готова навіть власними Збройними силами захищати терористів на території України".

Проведення навчань Російською Федерацією поблизу українського кордону не може не викликати занепокоєння, особливо на тлі нещодавніх заяв міністра закордонних справ РФ, що містять недвозначний натяк на можливість введення російських військ на територію України, зазначили у відомстві.

З огляду на викладене, Україна, згідно з п. 16 Віденського документа про заходи зміцнення довіри і безпеки, звернулася каналами  зв’язку ОБСЄ до Російської Федерації з вимогою надати роз’яснення щодо цілей та місця проведення навчань, дати їх завершення, а також кількості і типів залучених до них військових підрозділів. 

Як відомо, міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що через ситуацію на південному сході Україні розпочалися навчання.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування