Керрі та Лавров вже 2 дні не можуть поговорити по телефону - МЗС РФ

Четвер, 24 квітня 2014, 23:02

Телефонні контакти Міністра закордонних справ Російської Федерації Сергія Лаврова і Держсекретаря США Джона Керрі, які були заплановані на 23 та 24 квітня, не відбулися.

Як повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ РФ, причини з яких не відбулася розмова, не залежать від Москви.

"Непередбачуваність розвитку ситуації в південно-східних регіонах України, де проти населення кинуті регулярні військові частини, спецпідрозділи та ультранаціоналістичні воєнізовані формування, вимагає термінових дій з примусу опікуваної США київської влади до стриманості і незастосування сили", - вважають у Росії.

"Телефонні контакти Лаврова і Керрі, які були заплановані на 23 та 24 квітня, на жаль, не відбулися з незалежних від Москви причин", - зазначили в дипломатичному відомстві.

"Напередодні призначеної на 25 квітня розмови глав зовнішньополітичних відомств двох країн російська сторона знову наполегливо закликає Вашингтон використовувати весь свій вплив на тимчасовий уряд у Києві, щоб напоумити його і переконати утриматися від необачних кроків, які штовхають Україну у безодню кризи", - сказано в заяві.

"Ми розраховуємо, що США, нарешті, вдадуться до термінових заходів в інтересах деескалації обстановки відповідно до положень Женевської заяви від 17 квітня", - заявили в МЗС РФ.

"Вашингтон повинен змусити нинішнє українське керівництво негайно припинити військову операцію на Південному Сході, забезпечити відведення підрозділів збройних сил України та її силових структур в місця постійної дислокації. Ще не зроблено нічого для вирішення цього невідкладного завдання. Сподіваємося, що у Вашингтоні розуміють всю міру своєї відповідальності за те, що відбувається", - йдеться в заяві.

Як відомо, Україна звернулася каналами зв'язку ОБСЄ в Російську Федерацію з вимогою надати роз'яснення щодо мети військових навчань біля її кордонів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування