Стриманий скепсис: Соціологи оцінили рівень підримки української влади

П'ятниця, 25 квітня 2014, 12:36

Попри кризу у східних областях підтримка уряду серед українців залишається відносно стабільною, однак дії очільників держави вони оцінюють доволі критично.

Такі висновни можна зробити на основі опитування, проведеного в Україні на початку квітня.

Так, 46% опитаних (проти 42% у березні) підтримують дії Олександра Турчинова на посаді президента України. Однак 24% опитаних абсолютно не схвалюють його дії, ще 19% - радше не схвалюють.

52% (проти 47%) схвалюють роботу прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, дещо виріс (до 52% проти 46%) в очах українців також український уряд.

Роботу ж українського парламенту підтримують або радше підтримують 39% опитаних, проти 26%, які абсолютно з ними незгодні і 24%, які радше не схвалюють дії Верховної Ради. У порівнянні з березнем розподіл оцінок залишився незмінним.

Крім того, українців в цілому підтримують зміцнення зв'язків з Європою: 53% воліють, щоб їх країна вступила в Європейський союз, а 54% заявили, що проголосували б вступити в ЄС, якщо референдум відбувся сьогодні.

Однак підтримка вектору інтеграції значно відрізняється у різних регіонах. Якщо на Заході та в центральних областях вступ до ЄС (на противагу МС) підтримали б 83% та 70% опитаних, то на Сході – лише 27%, а на Півдні – 28%. В той же час частка прибічників вступу до МС у східних областях складає 59%, у південних – 37%.

Опитування проводилося соціологічною групою Рейтинг 3-12 квітня у всіх регіонах України крім Криму. У ньому взяли участь 1200 респондентів, похибка не перевищує 2,8%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...