Коломойський пропонує віддати Нацгвардії казарми військових, які здали зброю

П'ятниця, 25 квітня 2014, 14:24

Турчинов доручив розглянути питання про передачу військової частини дніпропетровських десантників у розпорядження МВС, хоча рішення про розформування 25 бригади ВДВ офіційно ще не прийняте.

Про це повідомляє ZN.UA.

З пропозицією передати Національній гвардії нерухоме майно 25 бригади ВДВ до Турчинова звернувся голова Дніпропетровської облдержадміністрації Ігор Коломойський.

Він просить розглянути питання щодо передачі казармено-житлового фонду та земельної ділянки, на якій розташована 25 окрема повітряно-десантна бригада Збройних Сил (смт Гвардійське Новомосковського району Дніпропетровської області), зі сфери управління Міноборони до сфери управління МВС.

"З метою подальшого розміщення на цій базі оперативної бригади Національної гвардії України", - йдеться в листі Коломойського від 22 квітня.

У свою чергу, Турчинов 23 квітня доручив главі уряду Арсенію Яценюку та міністру оборони Михайлу Ковалю негайно розглянути це звернення.

Як відомо, 16 квітня, під Краматорському на залізничному переїзді у селищі Пчолкіно місцеві жителі заблокували десантну бригаду. У результаті переговорів військових випустили з оточення, але ті віддали затвори і бойки від автоматів, без яких зброя не зможе вистрілити.

Турчинов, коментуючи подію, заявив, що під час інциденту військові проявили боягузтво.

23 квітня на засіданні Кабміну перший віце-прем'єр Віталій Ярема повідомив, що питання розформування 25-ї окремої бригади ВДВ на даний момент не вирішене.

За його словами, міністр оборони був проти розформування цієї бригади, на цей час проводиться службове розслідування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування