Росія маніпулюює поняттями, прикриваючи власну агресію Статутом ООН - МЗС

П'ятниця, 25 квітня 2014, 15:42

Росія використовує підміну понять у питанні так званих "миротворців" на територію України.

Про це заявив на брифінгу в п'ятницю представник МЗС України Євген Перебийніс.

За словами Перебийноса, Росія скористалася в якості правових підстав для вторгнення статею 51 Статуту ООН, в якій насправді йдеться про те що "країна-член ООН має право на індивідуальну або колективну самооборону".

"Росія не має права ухвалювати рішення про введення миротворців. У цій статті також чітко стверджується, що заходи самооборони жодним чином не повинні зачіпати повноваження і відповідальність Ради Безпеки, а, як відомо, лише Рада Безпеки ООН має право і компетенцію приймати рішення щодо введення миротворчого контингенту", - пояснив представник МЗС.

"В даному випаду Росія виступає в якості агресора, тому ми знову маємо справу або з непрофесіоналізмом російського постпреда в ООН або ж підміною понять", - вважає Перебийніс.

Раніше постпред РФ Віталій Чуркін заявив, що Росія має міжнародно-правові підстави для введення своїх миротворців в Україну у разі потреби.

"Є відповідні норми Статуту ООН, стаття 51 Статуту, яка говорить про самооборону і яку ми, до речі, задіяли під час конфлікту на Кавказі в 2008 році", - сказав він.

Більше того, представники Ради Федерації вже пропонують ввести на південний схід України миротворчий контингент.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News