Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Турчинов: Росія має відповідати за підтримку тероризму

Субота, 26 квітня 2014, 11:12

За підтримку тероризму керівництво Росії має відповідати згідно з нормами міжнародного права.

Про це заявив голова Верховної Ради, в.о. президента України Олександр Турчинов.

"Політичне керівництво Російської Федерації має відповідати за підтримку та сприяння тероризму, відповідно до норм міжнародного права", - заявив Турчинов.

За його словами, 25 квітня злочинці захопили міжнародних інспекторів від ОБСЄ, які працюють в Україні та за власною ініціативою захотіли відвідати місто Слов'янськ.

"Навіть їх міжнародний мандат не зупинив озброєних злочинців, вони за звичною для себе схемою захопили неозброєних експертів", - сказав Турчинов.

Також він наголосив, що цей злочин не міг статися без дозволу, або прямого наказу керівництва Російської Федерації, "яке координує і демонстративно підтримує терористів, які зі зброєю в руках утримують приміщення, захоплюють заручників, катують і вбивають людей".

Як відомо, напередодні  терористи захопили автобус із представниками ОБСЄ, які приїхали з місією в Україну. 

Згідно з інформацією, 25 квітня близько 12 години на в’їзді до Слов’янська зі сторони Краматорська невідомі особи зупинили автобус із 13-ма пасажирами. Серед них знаходилися 7 представників ОБСЄ, 5 представників Збройних Сил України та водій транспортного засобу.

В ОБСЄ пізніше заявили, що люди, які знаходилися в захопленому автобусі, не мають відношення до спеціальної моніторингової місії ОБСЄ або до спостерігачів на виборах. Затримана була військова верифікаційна місія, яка "прибула на запрошення влади України відповідно до віденського документу 2011 року".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування