РФ: Відповідальність за безпеку місії ОБСЄ - на Україні

Субота, 26 квітня 2014, 12:06

Росія виступає за якнайшвидше звільнення військових експертів ОБСЄ, яких затримали в Слов'янську.

Про це заявив постпред РФ при ОБСЄ Андрій Келін, пишуть РИА-Новости.

"Вважаємо , що цих людей потрібно якнайскоріше звільнити . Росія як член ОБСЄ буде вживати в цій справі всі можливі кроки" , - сказав Келін .

За його словами, "якщо їх затримали, то це не сприятиме розрядці напруженості на місці, деескалації конфлікту це не допоможе".

При цьому він заявив, що російському постійному представництву невідомі обставини і місцезнаходження групи.

"Нам невідомі обставини того, що з ними трапилося, де вони перебувають на даний момент. Але ми, як і інші члени ОБСЄ, дуже стурбовані тим, що трапилося", - зазначив Келін.

Він підкреслив, що військові спостерігачі держав-членів ОБСЄ були запрошені Україною ще в березні на підставі Віденського документа про зміцнення заходів довіри і безпеки.

"З тих пір ця група, хоча її склад неодноразово змінювався, перебуває в Україні і здійснює в основному поїздки вздовж кордону з Росією. Минулого тижня вона була в Сумській області. Відповідальність за її безпеку несуть ті, хто її запросив, тобто українська влада", - повідомив постпред РФ при ОБСЄ.

Як відомо, терористи захопили автобус із представниками ОБСЄ, які приїхали з місією в Україну .

У п'ятницю близько 12:00 на в'їзді в Слов'янськ з боку Краматорська невідомі зупинили автобус з 13 пасажирами. Серед них знаходилися 7 представників ОБСЄ , 5 представників Збройних Сил України і водій транспортного засобу.

МЗС України вже звернувся до РФ із вимогою вплинути на терористів,щоб ті звільнили представників місії, які прибули в Слов'янськ з метою "ознайомлення з ходом проведення антитерористичної операції на предмет дотримання Україною норм міжнародного права в частині захисту цивільного населення".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News