Німеччина чекає від РФ звільнення інспекторів, затриманих на Донеччині

Субота, 26 квітня 2014, 14:21

Німецькому Бундесверу і досі не вдалося встановити контакт зі зниклими в Україні міжнародними військовими інспекторами, їхні телефони не відповідають.

Про це  26 квітня заявив речник міністерства оборони ФРН, повідомляє Німецька хвиля з посиланням на dpa.

Згідно з повідомленням, досі не з’ясовано, яку саме кількість інспекторів утримують сепаратисти. Від початку група інспекторів складалася із 13 осіб - чотирьох представників Німеччини, чотирьох військових спостерігачів із Чехії, Данії, Польщі та Швеції, а також 5 українських військових.

Як заявила напередодні міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляєн, Німеччина використовує усі дипломатичні канали, аби "невідкладно" звільнити викрадених інспекторів та з'ясувати, чого вимагають ті, хто їх затримав.

"Картина ще нечітка", - прокоментувала ситуацію очільниця міністерства.

Напередодні, коли стало відомо про захоплення представників ОБСЄ, міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр під час розмови з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим  закликав Росію сприяти звільненню захоплених військових інспекторів.

В МЗС Німеччини також створили кризовий штаб у зв’язку із викраденням.

У свою чергу лідер проросійських сепаратистів у Слов'янську В'ячеслав Пономарьов не повідомив, коли звільнять затриманих військових інспекторів.

"Вони не заручники, вони військовополонені", - заявив Пономарьов в інтерв’ю виданню Bild.

Він також додав, що команда військових не мала "дозволу для їхньої начебто спостережної місії", тож її підозрюють у шпигунстві.

Як відомо, терористи захопили автобус з військовими інспекторами , які приїхали з місією в Україну .  В ОБСЄ заявили: люди, які знаходилися в захопленому автобусі не мають відношення до спеціальної моніторингової місії ОБСЄ або до спостерігачів на виборах

За даними ОБСЄ, затримані - військова верифікаційна місія, яка "прибула на запрошення влади України відповідно до віденського документу 2011 року". До неї входять вісім осіб: четверо громадян Німеччини і по одному представнику з Чехії, Данії, Польщі та Швеції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування