В Україну їдуть переговорники ОБСЄ - рятувати інспекторів у Слов'янську

Субота, 26 квітня 2014, 19:15

В Україну виїхала делегація ОБСЄ, яка буде вести переговори про звільнення захоплених на сході країни військових інспекторів.

Про це 26 квітня повідомив джерело в урядових колах ФРН , пише  Німецька хвиля.

Раніше в МЗС Німеччини заявили про намір почати переговори з сепаратистами у Слов'янську.

Вранці 26 квітня відбулося засідання кризового штабу з проблеми звільнення співробітників ОБСЄ. Кризовий штаб працює в тісній співпраці з ОБСЄ і знаходиться в контакті з владою РФ і України.

Разом з тим уряд ФРН вимагає негайного звільнення військових інспекторів ОБСЄ, які утримуються на сході України проросійськими сепаратистами.

Так, міністр оборони ФРН Урсула фон дер Ляйен закликала "всіх в Україні та Росії, хто несе відповідальність і має вплив", негайно докласти зусиль для якнайшвидшого звільнення співробітників ОБСЄ.

За словами глави Міноборони ФРН, співробітники ОБСЄ і солдати бундесверу перебувають в Україні не для втручання в будь-якій формі, а в рамках "Віденського документу"ОБСЄ і мають забезпечити зміцнення довіри і створення об'єктивної картини подій.

Як відомо, 25 квітня терористи захопили автобус із представниками ОБСЄ, які приїхали з місією в Україну. Невідомі зупинили автобус з 13 пасажирами. Серед них знаходилися 7 представників ОБСЄ, 5 представників Збройних Сил України і водій транспортного засобу.

Разом з тим в ОБСЄ заявили: люди, які знаходилися в захопленому автобусі не мають відношення до спеціальної моніторингової місії ОБСЄ або до спостерігачів на виборах

За даними ОБСЄ, затримані - військова верифікаційна місія, яка "прибула на запрошення влади України відповідно до віденського документу 2011 року". До неї входять вісім осіб: четверо громадян Німеччини і по одному представнику з Чехії, Данії, Польщі та Швеції.

МЗС України вже звернувся до РФ із вимогою вплинути на терористів, щоб ті звільнили представників місії, які прибули в Слов'янськ з метою "ознайомлення з ходом проведення антитерористичної операції на предмет дотримання Україною норм міжнародного права в частині захисту цивільного населення".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...