Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РФ не відповіла Україні, чому її війська на кордоні

Субота, 26 квітня 2014, 19:43

Українська сторона не отримала від Російської Федерації вичерпних роз’яснень щодо цілей та місця проведення навчань Південного та Західного військових округів ЗС РФ.

Про це йдеться у повідомленні МЗС України.

У відомстві нагадали, що такі навчання останніми днями проводяться у безпосередній близькості від кордонів України.

Росія також не назвала дату їх завершення, а також кількості і типів залучених до них військових підрозділів.

"Більше того, російська сторона відмовилась організувати на добровільній основі, як це передбачено п.18 Віденських домовленостей, відвідання суміжних з Україною районів своєї території, в яких проводиться інтенсивна військова діяльність", - зазначили в МЗС.

Україна запропонувала Російській Федерації провести 28 квітня у Відні консультації для обговорення військової діяльності РФ поблизу українських кордонів.

На консультації запрошені також й інші держави, які теж висловлювали свою стурбованість цим питанням, - йдеться у повідомленні.

У МЗС висловили сподівання, що РФ дотримуватиметься своїх зобов’язань згідно з Віденським документом про заходи зміцнення довіри і безпеки.

Для цього від Росії чекають відповіді на висловлені Україною та низкою держав – членів ОБСЄ занепокоєності щодо посиленої військової діяльності частин і з’єднань Південного та Західного військових округів РФ.

Як відомо, міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що через ситуацію на південному сході Україні розпочалися навчання.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування