Anonymous пояснили, що воду Криму відключила влада РФ

Неділя, 27 квітня 2014, 21:49

Російська влада відключили насоси, щоб вода не потрапляла в Крим.

Про це повідомляє anonymous.fm з посиланням на власні джерела.

"Насосна станція, яка здійснює подальше проходження води на півострів Крим, знаходиться в місті Красноперекопську. Каховське водосховище має висоту над рівнем моря в межах 22-23 метрів. Далі з нього вода стікає самопливом в Армянськ - близько 9 метрів від моря. Щойно вода дотікає до Красноперекопська, відбувається збільшення рівня до 12 метрів, в результаті чого в цьому місті були встановлені додаткові насосні споруди для подачі води на півострів Крим", - зазначають активісти.

Активісти навели карту місця, де встановлені насоси для подачі води в Крим.  

 

"Вода у Північно-Кримську є. Проблема в тому, що російська влада відключила насоси, щоб вода не потрапляла в Крим", - зазначають в Anonymous.

"Воді потрібні насоси. Але замість цього Аксьонов заявляє, що воду перекрили українці, щоб кримчани лаяли українців і росіяни думали, що в усьому винна Україна", - йдеться у повідомленні.

Також активісти зазначили, що насосна станція не знаходиться у самому Красноперекопську, а в 60 кілометрах від нього поблизу міста Джанкой.

Як відомо,  раніше ЗМІ повідомили про те, що Україна перекрила надходження води на анексований Росією Кримський півострів з річки Дніпро через Північно-Кримський канал. В Криму заявили, що готові платити за користування дніпровською водою за світовими стандартами, але київська влада "не готова до співпраці".

Разом з тим у Держагентстві водних ресурсів заявили, що до теперішнього часу управління Північно-Кримського каналу не отримало конкретних пропозицій про укладення договірних відносин для потреб водозабезпечення Криму, а вода по Північно-Кримському каналу до Криму надходить самопливом.

Україна забезпечує до 85% потреб Криму в прісній воді через цей канал який з'єднує головне русло Дніпра з півостровом.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News