Росія переконує, що брязкання зброєю на кордоні з Україною не суперечить угодам

Понеділок, 28 квітня 2014, 16:31

Військові навчання Росії на кордоні з Україною не суперечать із женевськими домовленостями.

Про це говориться в заяві делегації РФ на переговорах у Відні з питань військової безпеки й контролю над озброєннями.

"Женевські домовленості не містять обмежень на діяльність збройних сил РФ у межах її національної території", - говориться в тексті заяви, розповсюдженої в понеділок.

Як зазначається в документі, "заходи, проведені в підрозділах і частинах Південного й Західного військових округів, по своєму масштабу не вимагають будь-яких роз'яснень відповідно до положень Віденського документа 2011 року".

Крім того, у Москві не бачать підстав для проведення відвідування місць військових навчань, можливість якого описано у Віденському документі 2011 року.

МЗС РФ нагадує, що "мета й завдання, а також зміст цих навчань був оприлюднений міністром оборони РФ 24 квітня 2014 року".

У Москві переконані, що "підстав для залучення у зв'язку з ними (навчаннями) глави третьої Віденського документа 2011 року ні".

Віденський документ 2011 року про заходи зміцнення довіри й безпеки був ухвалений рішенням форуму ОБСЄ по співробітництву в області безпеки.

Цей документ передбачає, зокрема, організацію відвідувань для усунення заклопотаності відносно військової діяльності, попереднє повідомлення про певні види військової діяльності, спостереження за певними видами військової діяльності, дотримання обмежувальних положень, здійснення заходів контролю й ін.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...