Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Обама дав добро на кредит Україні і санкції проти Росії

Четвер, 3 квітня 2014, 22:25

Президент США Барак Обама підписав закон про надання кредитних гарантій Україні та санкції проти Росії.

Про це йдеться в комюніке Білого дому.

У повідомленні вказується, що Обама підписав два документи.

Йдеться про закон "Про підтримку суверенітету, територіальної цілісності, демократії та економічної стабільності України", а також про закон, який дозволяє США збільшити фінансування діяльності низки ЗМІ, які ведуть мовлення на українську аудиторію, а також на сусідні з Україною райони.

Раніше на цьому тижні Конгрес США прийняв законопроект про надання кредитних гарантій Україні обсягом у мільярд доларів та санкції проти Росії, і направив документ на підпис президенту США.

У Конгресі також звучали вимоги, щоб Обама зробив подальші заходи, включаючи збільшення експорту природного газу до Європи.

Напередодні держсекретар США Джон Керрі закликав Європу знизити свою залежність від російського газу.

"Все зводиться ось до чого: жодна країна не повинна використовувати свої енергоресурси, щоб змушувати людей відмовлятися від своїх устремлінь", - заявив у Брюсселі Керрі, якого цитує радіостанція "Голос Америки".

"Енергоресурси не повинні використовуватися в якості зброї. У наших спільних інтересах мати у розпорядженні адекватні енергоресурси, що мають важливе значення для економік наших країн, для нашої безпеки, для процвітання наших народів", - підкреслив держсекретар.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування