Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Турчинов зізнався, що не може контролювати ситуацію в двох областях

Середа, 30 квітня 2014, 12:15

В.о. президента Олександр Турчинов заявляє про неможливість стабілізації ситуації у Донецькій та Луганській областях до моменту повного оновлення силової вертикалі в регіонах.

Про це він заявив на нараді з керівниками областей і силовиками у середу.

Він нагадав, що влада вже змінила керівників СБУ в цих двох областях, а також керівництво спецпідрозділу "Альфа", "однак цього недостатньо".

"Я хочу сказати чесно, сьогодні оперативні підрозділи не здатні взяти під контроль ситуацію в двох областях. Місцеві силовики безпорадні, а деякі з цих підрозділів, або сприяють, або співпрацюють з терористами", - сказав він.

"Наступна проблема – це велика кількість населення, обдурена російською пропагандою, яка підтримує терористів. це значно ускладнює проведення АТО", - сказав він.

Разом із тим, Турчинов повідомив, що в ніч з вівторка на середу завдяки зусиллями Нацгвардії відбито спроби захопити будівлі МВС у Луганську та в інших містах області.

"Тому – наше завдання не сіяти паніку, а локалізувати загрози, і саме це наше головне завдання"

Він також повідомив, що владою формуються спеціальні підрозділи МВС та Нацгвардії, частина з яких вже дислокована у шести областях, які знаходяться під загрозою розповсюдження атак сепаратистів.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...