Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Турчинов: Влада готова до переговорів, але не з терористами

Субота, 10 травня 2014, 11:14

Федералізація для східних регіонів України – "це самознищення".

Про це заявив виконуючий обов'язки президента, голова Верховної Ради Олександр Турчинов в ефірі Першого національного, передала його прес-служба.

"Це крок у безодню для цих регіонів. Це ейфорія, яка може призвести до дуже складних наслідків, і дуже багато людей ці наслідки вже відчувають", - сказав він.

На переконання Турчинова, ті, хто виступають за самостійність, не розуміють, що це повна руйнація економіки, соціальних програм, взагалі життя для більшості населення цих регіонів".

В.о. президента повідомив, що у Слов’янську і Краматорську не працює жодне підприємство.

Він також висловив занепокоєння намаганнями деяких сепаратистів перетворити Донецьк і Луганськ "у зону постійних бойових дій, у зону, яка не має жодної перспективи, яка перетворилася на економічну руїну".

Керівник парламенту підкреслив, що влада готова сідати за стіл переговорів з представниками регіонів, зокрема, Донбасу.

"Ми чуємо Донбас, і зараз готові сідати за стіл переговорів", - сказав він і запросив до участі у круглих столах представників органів місцевого самоврядування, вчених Донбасу, представників культури, тих, хто репрезентує політичні рухи і громадські організації.

"Ми запрошуємо за круглий стіл, але не терористів, завданням яких є знищення країни, завданням, яке поставили перед ними їхні господарі. Ми готові сідати і говорити, незалежно від того, що відбувається і які гасла проголошуються", - підкреслив Турчинов.

Він також зазначив, що Україна йде шляхом децентралізації.

"Ми йдемо шляхом реального посилення місцевого самоврядування, реального посилення регіонів, фінансового і політичного. Не може бути сильної України з слабкими регіонами", - переконаний в.о. президента.

На його думку, те, що зараз відбувається на Донбасі, пояснити просто бажанням федералізації не можна.

"Не можна вирішувати будь-які подібні питання зі зброєю в руках", - підкреслив він.  

Водночас, Турчинов висловив готовність до відвертої розмови з тими, хто хоче шукати вихід з кризи, але не з тими, хто "вбиває, хто катує, хто ґвалтує".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...