Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Народний мер" Слов'янська: полонених більше не беремо. Вбиваємо усіх

Субота, 10 травня 2014, 13:04

Озброєні сепаратисти у Слов'янську більше не братимуть полонених, а будуть натомість "валити (вбивати) усіх".

Про такі плани заявив самопроголошений "народний мер" Слов'янська В'ячеслав Пономарьов на урочистих заходах з нагоди Дня перемоги 9 травня, повідомляє Радіо Свобода.

"У нас була негласна домовленість, що ми не відкриваємо вогонь на ураження по солдатах строкової армії. Після того, як з мовчазної бездіяльності бійців 95й десантної бригади були розстріляні мирні жителі (на пос.Авдіївка) ми вирішили - тепер все, полонених брати не будемо, валити будемо всіх "', - заявив Пономарьов.

"Будемо тепер просто нещадно знищувати. Розмовляти з ними ніхто не буде. ... Чим жорсткіше ми будемо до них ставитися, тим швидше вони почнуть нас поважати ", - додав він.

При цьому він звернувся до присутнього при висловлюваннях батюшки і зазначив: "Вибачте мене за такі мої слова, але це - війна, нічого не поробиш".

Як відомо, у Слов'янську з моменту усунення там від влади діючого мера Нелі Штепи самопризначений мер Пономарьов тримає у полоні більше півсотні людей, з них - військові, офіцери СБУ, журналісти, активісти. Також була захоплена місія військових інспекторів ОБСЄ, яких Пономарьов планував обміняти на своїх однодумців, раніше арештованих владою. 

Місію ОБСЄ згодом було звільнено за умов тиску світової спільноти та участі представника президента РФ Володимира Лукіна, який особисто прибув у Слов'янськ та заявив, що інспектори вільні "без жодних умов" з боку сепаратистів.  Також були звільнені українські військові, які супроводжували місію. Також було звільнено кількох журналістів. Точна кількість полонених у Слов'янську невідома. 

Останні кілька тижнів в регіоні проводиться Антитерористична операці. 10 травня в Міноборони повідомили про останні жертви військових дій - 2 загиблих, у МВС - 3 загиблих, загалом більше 30 поранено. 

Джерело відео - Радіо Свобода

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування